ETİMEK TATLISI
Sıcak yaz günlerinde tercih ettiğim
meyveli,şerbetli bir tatlı tarifi
ben etimek tatlısı ile tanışalı 10 yıl oldu ama hiç sıkılmadan keyifle yiyorum sizlere de tavsiye ederim
tatlımın tarifi
malzemeler
1 paket tuzsuz etimek(+3)
2 büyük şeftali
2 paket(1 kutu) krem şanti
1 kase dövülmüş ceviz
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 kaşık nişasta(yemek kaşığı)
2 kaşık un(yemek kaşığı)
6 su bardağı süt
yapılışı
resimli olarak tarifini paylaştım ama detaylarını da burada yazayım
etimekler tepsiye dizilir
şeker tencereye konulur ve eritilir
pekmez gibi renk sağlamak ve karamelleşmesi için
ocağın altı kapatılır ve üzerine 4 su bardağı su eklenir
ilk defa yapanlar şaşırabilir pıt pıt ses çıkarmasından korkmayın
ocağın altı tekrar açılır ve şeker eriyene kadar kaynatılır
etimeklerin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır
şeftaliler dilimlenir(şekli düzgün olan dilimleri üzerine saklayın diğerlerini içine koyabilirsiniz)ceviz de koyabilirsiniz içine ben koyuyorum lezzeti artıyor kesinlikle
kremayı pişirelim 5 su bardağı süt, un ve nişasta ile soğumaya bıraktıktan sonra arada karıştırın ki topaklanmasın
ılık hale geldikten sonra etimeklerin üzerine dökebilirsiniz
1 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantiyi çırpın ve kremanın üzerine dökün şekil verin ve dilimlenmiş kalan şeftalilerle süsleyin ve kalan cevizleri de ekleyin işte size süper bir yaz tatlısı
afiyet olsun
:)
AMAN ALLAHIM TATLI DEĞİL BOMBA OLMUŞ BU BOMBA
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM
Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSil