ELMALI TART
(:
ELMALI TART
Hamuru için
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
250 gr tereyağı
4.5 su bardağı un
İç malzemesi için
1 tatlı kaşığı tarçın
6 adet orta boy elma rendesi
1 küçük kase dövülmüş ceviz
yarım su bardağı şeker
geniş bir tavada bütün malzemeler karıştırılarak
5 dk suyu çektirilerek kavurulur
Yapılışı
pudra şekeri ve yumurta çırpılır
içine oda sıcaklığında erimiş tereyağı eklenir
un ,kabartma tozu ,sirke eklenir hamur yoğurulur
sert kıvamlı bir hamur elde edilir
3'te biri ayrılır üzerine rendelemek için buzluğa konulur
tart kalıbımıza hamur yerleştirilir
üzerine soğumuş olan elma rendeli karışım her yerine dağıtılır
ve buzluktan çıkarılan kalan parça rendenin iri dişli kısmından rendelenir
150 derecede pişirilir
afiyet olsun
(:
TAVUKLU BÖREK
MALZEMELER
1 paket yufka
1 kase galeta unu
tavuk göğsü
tavuk suyu
yarım kase bezelye
1 büyük kırmızı biber
karabiber-tuz
1 kase sıvıyağ-yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
bütün yufkalar 8'e bölünür
su eklediğimiz sıvıyağdan fırça yardımıyla sürüyoruz
hazırladığımız malzemeden bir kaşık koyarak sarıyoruz
önce tavuk suyuna sonra galeta ununa buluyoruz
(tavuğu haşladığımız suyu bol tutuyoruz ki
yufkalar sarıldıktan sonra tavuk suyuna bulayıp sonra galeta ununa bulayacağız)
180 derecede pişiriyoruz
malzemenin hazırlanışı
tavuklarımızı ufak ufak parçalara bölüyoruz,
kırmızı biberi minik minik doğruyoruz
bezelyeleri haşlıyoruz
sonra tavaya biraz yağ koyup malzemelerimizi tavaya alıyoruz ve biraz kavuruyoruz
karabiber ve tuz ekliyoruz
(bu arada bezelyeyi ve tavuğu tuz ekleyerek haşlıyoruz)
Peynirli Otlu Poğaça
Çocuklarınız için beslenmelerine yardımcı otlu poğaça tarifi veriyorum sizlere
hem görsel olarak zengin, hem de besleyici
:)
Malzemeler
3 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1.5 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 su bardağı ılık süt
tuz
un
1 kase kıyılmış dere otu-maydanoz
1 kase ezilmiş peynir
Yapılışı
bütün malzemeleri karıştırıyoruz
en son peynir-dereotu-maydanozu en son ekliyoruz
yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz, gerekirse yağ ekleyebilirsiniz
minik yuvarlaklar yapıp yağlı tepsimize yerleştiriyoruz yumurta sarısını sürüp,
180 derecede pişiriyoruz
Afiyet olsuuun :)
HAVUÇLU KEK
Malzemeler
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
3 büyük havuç
1 Su bardağı ceviz
1 Çay kaşığı tarçın
Vanilya-Kabartma tozu
3 Su bardağı un
Yapılışı
Şeker ve yumurtaları çırpıyoruz
sonra sıvıları ekliyoruz
yağ-süt-yoğurt
ve bütün malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz
unutmayalım unu eleyerek koyuyoruz :)
havucu da rendenin ince tarafından rendeleyerek ekliyoruz
cevizleri dövüyoruz :)
malzemeleri oda sıcaklığında kullanıyoruz
100 derece ile 150 derece arasında pişiriyoruz
afiyet olsun
^_^
İSLİM KEBABI
Bu ramazan ayında iftar davetlerim için kendime fiks bir menü belirledim
ana yemek olarak da islim kebabı hazırladım
8-10 kişilik bir tarif bu tepsi de hazırladım ve fırında pişirdim
malzemeler
8-9 adet kemer patlıcan (ince -uzun)
750 gr kıyma
köftelik harç
domates
biber(etli biber)
ve kürdan
patlıcanlarımızı 3'e ya da 4'e bölüyoruz
kızartıyoruz
köftelerimizi ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz
isterseniz 2 çapraz patlıcanın ortasına koyabilirsiniz köfteleri ben tek patlıcanla tercih ettim
ve son olarak da sos hazırlıyoruz (domates salçası,karabiber,su)
hazırladığımız sosumuz köftelerin yarısına kadar gelecek
isterseniz köfteleri kızartarak ta yapabilirsiniz
ve pişmeye hazır kebabımızı 180 derecelik fırında pişiriyoruz
kolay gelsin
afiyet olsun
:)
Limonata tarifim
Limonatamızın malzemelerini akşamdan hazırlıyoruz
lezzeti daha yoğun olsun isterseniz benim gibi ,bu işlemleri akşamdan yapabilirsiniz
malzemeler aynen göründüğü gibi 8 limon, bir kase nane ve 2 bardak toz şeker
ilk önce limonların kabuklarını ince rendede rendeliyoruz, şekerini ekleyip naneleri de elimizle biraz daha küçük parçalara ayırarak hepsini harmanlayıp, ovalıyoruz ,sonra limonlarımızın suyunu sıkarak onları da ekliyoruz ve bir gece bekletiyoruz, iftara yakın süzgeç yardımıyla hazırladığımız malzemeleri süzüp ,soğuk su ekleyerek limonatamızı hazırlıyoruz...
Afiyet olsun
ve mutlu son
Un kurabiyesi
Tarifi
2 paket toz krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabarta tozu
küçük bir kase dolusu dövülmüş fındık
hepsini yoğuruyoruz
buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz
istediğimiz şekli veriyoruz
(şekilli kurabiye kalıbı da kullanabiliriz)
175 derecede pişiriyoruz
soğuduktan sonra pudra şekeri ekiyoruz
afiyet olsun :)
KAHVELİ KUP
TARİFİMİZ
1 paket pudingi 3,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin.
Yarısından biraz fazlasını 5 adet kaseye paylaştırıp kalan kısmını soğumaya bırakın.
1 su bardağı soğuk süte 1 yemek kaşığı granül kahve ekleyin ve eritin.
kahveli süt ile 1 paket kremşantiyi çırpın.
soğuyan pudingi ekleyin ve 1 dk. daha çırpın.
karışımı kaselerdeki pudinglerin üzerine paylaştırın. çikolata rendesi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsuun
:)
muzlu sarma
:)
uzun süredir yapmadığım bir tatlıydı
Ankaraya taşındığımızdan beri ikram edilen ve beğendiğim hatta tarifini alıp denediğim bir çok tatlı tarifim oldu
bu da nostalji olsun
geçtiğimiz yıllarda vazgeçilmez tatlımdı
lezzetinden bir şey kaybetmiş değil ;)
hadi şimdi bol resimli tarifim
:)
malzemeler
1.5 paket kakaolu bisküvi
1 litre süt
1 paket tereyağı veya margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 adet orta boy muz
yağın bir kısmını ayırıyoruz
bisküvileri robottan geçiriyoruz
büyük fırın tepsimize boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz
sütü tenceremize alıp içine 1 bardak şekerimizi ekleyip ocağımızın altını açıyoruz
aynı anda tereyağını da tavamıza alıp yağı eritiyoruz içine 1 bardak un ekliyoruz ve kavuruyoruz
muhallebimizi bisküvilere yakın bir şekilde heryerine eşit olacak şekilde döküyoruz
oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyuyoruz en az 2 saat bekletiyoruz
bu arada muzları doğruyoruz
önce ortadan bölüyoruz sonra 2 parçayı da dörde bölüyoruz
sarılacak kıvama gelince
kısa kenarını dörde uzun kenarını beşe bölüyoruz
ortasına muzdan bir parça alıp sarıyoruz
ve mutlu son
:)
kıymalı çıtır çıtır börek
:)
malzemeler
1/2 kg kıyma
2 orta boy patates
tuz, karabiber,sıvıyağ
1 paket(6 adet yufka)
yufkanızı marketten değil yufkacıdan alırsanız böreğiniz daha çıtır ve daha lezzetli olacaktır :)
hazırlanışı
kıymamızı tavamıza alıp suyunu çektiriyoruz
suyu bittiğinde sıvı yağ koyup kavuruyoruz
bu arada tuzunu ve karabiberini ekliyoruz
patatesleri de rendeliyoruz
kavrulduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
yufkamızın tek katını sıvı yağ ile yağlıyoruz
yağlanmış yufkanın üzerine bir kat yufka daha yerleştirip onu da yağlıyoruz
8'e bölüyoruz
malzememizi koyup hafif bir şekilde sıkıştırmadan sarıyoruz
sardığımız yufkaları aşağıdaki fotoğraftaki gibi poşetleyip buzluğa koyuyoruz
pişirmeden bir gece önce koymak gerekiyor
tepsimize yağlı kağıtı yarleştiriyoruz
buzluktan çıkardığımızda buzlu olacaklardır üzerindeki buzlar gitsin diye suya tutup peçete ile hafif silip tepsiye yerleştiriyoruz
üzerine sadece sıvıyağ sürüyoruz
yumurta yok yani :)
üzerine susam serpip 150 derecede ısıttığımız fırında böreklerimiz pişirilmeye hazıııır :)
şimdiden afiyet olsun
ben genellikle 3-5 poşet yapıp buzluğa atıyorum
zor zamanlarda imdadıma yetişen çok lezzetli bir börek kesinlikle
hangi misafirime ikram ettiysem tarifini almadan giden olmadı :)
kış mevsiminin vazgeçilmez çorbası
kıtır ekmek ile
hafif acılı tavuk suyuna çorba
sebzeli yemek
Akşam menüsü
patates köfte
salata
meyve suyu
KEREVİZ SALATASI
:)
Veee tarifi
1 orta boy kereviz
1 kase yoğurt
(sulu bir yoğurt olmasın)
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
(büyük olsun)
tuz
tercihe göre iri çekilmiş ceviz
(hem içine hem üzerine)
ilk önce yoğurt-mayonezi çırpın
içine rendelenmiş sarımsağı
tuzu ekleyin
sonra kerevizi rendenizin ince bölümü ile rendeleyin ki kararma yapmasın
:)
afiyet olsun
çikolata soslu bisküvili pasta
çook pratik hemen vereyim tarifini
:)
1 paket eti kakaolu bisküvi
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
(krem şanti için)
2.5 su bardağı süt
(çikolata sos için)
bir paket hazır çikolata sos
1 büyük muz
1 su bardağı kadar iri çekilmiş fıdık içi
ilk önce
soğuması için çikolata sosumuzu hazırlıyoruz
arada bir pütürlenmemesi için karıştırıyoruz
sonra 2 su bardağı süt ile
2 paket krem şantiyi çırpıyoruz
1 paket kakaolu bisküviyi büyük parçalar halinde ufalıyoruz
fındıkları ekliyoruz
muzu ince ince küçük parçalar halinde kıyıyoruz
heepsini harmanlıyoruz
dikdörtgen borcama döküyoruz
üzerine önceden hazırlanmış
soğuk çikolatayı da döküyoruz
işte bu kadaaar
buzdolabına koyabilirsiniz
servise 1 saat sonra hazır
:)
POĞAÇA
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket eritilmiş margarin
(tereyağı)
3 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
2 kaşık toz şeker
1 paket kuru maya
(yaş maya da olabilir)
yarım yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
önce sıvılardan başlayarak diğer malzemelerimizi ekliyoruz, yoğuruyoruz
ve mayalanması için sıcak bir yerde bekletiyoruz.mayalanan hamurumuzdan
parçalar alarak şeklini verip içine ister peynir ister patates koyarak şekil veriyoruz
üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam,çörek otu serpiyoruz
fırını 150 derece ısıya getirip ısınmasını bekliyoruz bu arada poğaçalar tepside de biraz mayalanıyor.poğaçalarınız pişmeye hazııır :)
afiyet olsun
veeee
mercimekli köfte tarifi
Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet taze soğan
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
tuz-karabiber-kimyon-pul biber
limon
Hazırlanışı
Kırmızı mercimekleri yıkıyoruz,orta boy tencerenin içine alıp
üzerine bir parmak çıkacak şekilde su döküp,
pişene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
(arada bir karıştırıyoruz ve kapağını aralık bırakıyoruz)
pişen mercimeklerin üzerine ince bulguru ekliyoruz
ocaktan alıyoruz
kaşıkla karışırdıktan sonra
kapağını kapatıp
10 dk demlendiriyoruz
ayrı bir yerde ince kıyılmış kuru soğanımızı
sıvı yağda 5 dk pembeleşinceye kadar kavurup
salçasını da ekleyip 1- 2 dk daha kavuruyoruz
mecimek ve bulgurun üzerine ekliyoruz
ılık hale geldikten sonra baharatlarını tuzunu
rendelenmiş ya da ezilmiş sarımsağı
sıkılmış limonu
ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı
ekleyip yoğuruyoruz
servis tabağına diziyoruz
afiyet olsun
:)
Bu yeni yıla eşimin ailesi ile birlikte girdik
Eskişehirden misafirlerim var :)
malum herkes iş güç derken görüşmeler kısıtlı oluyor
tatili değerlendirelim diye düşünüp bizi ziyarete geldiler
ayaklarına sağlık
Onlar için Sandal Köfte yaptım
uzun zamandır yapmamıştım
yapmaya başladım bir yandan da
fotoğraf çekmeye çalışıyorum tabi güzel olmasaydı
çekimleri paylaşmayabilirdim
:)
biraz koşuşturmalı bir gündü yaptıklarımın fotoğrafını çekmeye fırsatım olmadı
ama menümü sizinle paylaşabilirim
mercimek çorbası
kereviz salatası
bol yeşillikli salata
kurutulmuş biber dolması ve yaprak sarma
pirinç pilavı
sandal köfte
meyve suyu
Köftesi için malzemeler
750 gr kıyma
2 orta boy rendelenmiş soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
kıyılmış maydanoz
kuru nane
karabiber
kimyon
tuz
iç harcı
1 soğan
1 kase bezelye
1 büyük boy patates
1 havuç
1 yemek kaşığı salça
tuz
sıvıyağ
baharat
yoğurduğumuz köfte harcını
limon büyüklüğünde parçalara ayırarak
şekil verip
fırında pişiriyoruz
tepsiye biraz da sıvıyağ ekliyoruz
bu arada ben elma dilimi patatesler de
pişirdim fırında daha lezzetli oluyor
kızartarak da sonradan sunum yapabilisiniz
sebzeli iç harcı yapımı
sıvıyağda soğanları biraz kavuruyoruz
salçasını ekliyoruz
sırayla havuç
bezelye patatesleri ve baharatlarını da ekleyip biraz onları da yayda kavurup
suyunu koyup pişiriyoruz
ama unutmayalım
susuz yoğun bir malzeme pişiriyoruz
köftelerimiz suyunu salıp
kendini toparlamaya başladığında
tepsimizi alıyoruz içine
sebzeli malzememizi ekliyoruz
salçalı suyumuzu da döküyoruz
ve tekrar pişirmek üzere fırına veriyoruz
piştikten sonra fırını kapatıyoruz
üzerine rendelenmiş kaşar peynirini
ekliyoruz
vee servise hazıııır
afiyet olsun
:)
ÇİKOLATA KAPLI ŞİŞTE MUZ
çoook pratik bir tatlı
hem farklı
hem gösterişli
vee çok lezzetli
Malzemeler:
4 muz
250 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Renkli şeker süsler (Hindistan cevizi ya da çekilmiş Antep fıstığı da olabilir)
Hazırlanışı:
Muzları kalın olacak şekilde dilimleyin.
Tahta şişlere muzları aralıklı olarak dizin.
Derin dondurucuya alıp 1 saat bekletin.
Bitter çikolatayı ve tereyağını
benmari usulü eritin.
Muzları çikolataya batırıp
her tarafına bulayın.
Üzerine renkli şekerlemeler serpin.
Çikolata donunca servis yapın.
(mamontekadan aldığım bir tariftir)
yine muffin yine muffin
bir muffindir gidiyor bakalım
dün akşam eşim işten geldi
bugün kargo gelmiş not bırakmışlar dedi
tekrar gelmeyeceklermiş
saat 7 ile 8 arası
kargonuzu alın diyor notta
ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum
not bırakırlar ama yarın
tekrar geleceğiz
yazar notta
eşim de ben gidip alıp geleyim dedi
ben de bu arada
kek için malzemeleri çıkartıp
muffin kağıtlarımı da hazırlayıp
yapmaya başlamıştım
yumurtaları kırdım şekeri ekledim tamm çırpıcamm
eşimden telefon
ben kaza yaptım...
:(
ben ilk kez
böyle bir şeyle karşılaşıyorum
Allahım da bir daha yaşatmasın inşallah
kazadan 3 saat sonra geldi eşim eve
bu arada çok kez konuştuk
ama görmeden içim rahat etmedi
kaza...
ambulans...
çekici...
sanayi...
karakol...
çok şükür eve dönüş...
önemli bir şey yok neyse ki
mehmet'de bir kaç sıyrık
maddi hasar
mehmet'e çarpan arabada
ciddi hasar var
airbag'ler açılmış
ön kapak havada...kemerleri de takılı değilmiş...öyle işte
neyse ki geçti gitti
bu arada ben muffinlerimi yaptım
iyi ki de yapmışım
oturup durup endişe içinde
zamanın geçmesini beklemek
sanırım daha zor olurdu
...
PORTAKALLI ÇİKOLATA DAMLACIKLI MUFFİN YAPIYORUZ
tarif daha önce yaptığım çikolata damlacıklı kekin tarifinin aynısı:)
BENİM MALZEMELERİM BİRAZ AZ OLMUŞ
YAYILIP TAŞABİLİR DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM
SİZ BİRAZ DAHA ARTTIRIN
FIRINDAN ÇEKİMLER
MUFFİN GÖRÜNTÜLERİ
:)
VEEE MUTLU SON
:)
KIYMALI PIRASALI PATATESLİ BÖREK
yaz döneminde kuruttuğum biber ve patlıcanlar
üzerine 2 parmak su çıkacak şekilde tencerede haşlıyoruz,soğutup
üzerine sarımsaklı yağurtla serviz yapıyoruz
Üzeri İçin
Patateslerimizin kabuklarını soyarak haşlıyoruz.Haşladığımız patatesleri çatalla çok büyük olmayacak şekilde eziyoruz,üzerine süt,tuz ,nane ve pulbiberimizi ekliyoruz,en son sıvıyağda kavurduğumuz salçamızı ekliyoruz ve iç harcımızı karıştıyoruz.
Yufkamızı tezgaha seriyoruz.Sos malzelerimzin hepsini karıştırıp ilk yufkanın her yerine eşit şekilde sürüyoruz.Harcımızın üçte birini yufkamızın üzerine yediriyoruz.Ardından ikinci yufkamızı serip tekrar sosu süyüyoruz ardından kalan harcımızın yarısını sürüyoruz.Üçüncü yufka içinde aynı işlemleri yapıp yufkamızı uç kısımdan başlayarak rulo olacak şekilde sıkı sıkı sarıyoruz.
Rulo yaptığımız yufkamızı iki parmak kalınlığında olacak şekilde halka halka kesiyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.Önceden 180 derece ısıttığımız fırında böreklerimiz nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada böreklerimizin üzerine dökeceğimiz sosu hazırlıyoruz.Tavamıza sıvıyağımızı ve salçamızı koyarak bir iki çeviriyoruz,ardından tuz ve suyumuzuda ekliyoruz,kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.Yoğurdumuzu çırpıyoruz.
Eveeet sıra geldi böreklerimizi servis etmeye.Böreğimizin üzerine önce yoğurt sonra salça sosumuzdan dökerek nane ile birlekte servis ediyoruz.
Afiyet Olsuuuunnn…
Hazırlanışı
Yaş Mayamızı yarım çay bardağı kadar ılık suda eritiyoruz.Hamur kabımıza unumuzun yarısını ilave edip şeker ve tuzumuzla harmanlıyoruz.Erittiğimiz yaş mayayı ilave edip karıştıyoruz,kalan unumuzu ilave ediyoruz yoğurmaya devam ediyoruz.Hamurumuzun kıvanımı un veya su ekleyerek ayarlayabiliriz.(Hamurumuz çok sert veya çok cıvık olmayacak,elimize yapışır kıvamda olacak.)Yoğurulan hamurumuzun üzerini örterek 2 saat ılık bir yerde mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzundan elimizi yağlayarak yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz ortasını serçe parmağımızla delerek kızgın yağda pişiriyoruz.Havlu kağıt üzerine çıkararak yağını süzdürdükten sonra servis ediyoruz.
Afiyet Olsuuuunnn….
PROFİTEROL YAPIYORUZ
:)
hafta sonu misafirlerim için yapıyorum
kuzenimin tarifi
yediğimiz ve tarifini aldığımız
ve hatta eve dönerken malzemelerini alıp gittiğimiz lezzet
Ben hazır malzeme kullandım
bir kaç denememden sonra yapmaktan vazgeçtiğim
hazır hamur parçacıkları
tavsiye üzerine
tencerede su kaynatarak
tel bir süzgeç içerisinde biraz yumuşatıp
aralarını açarak çay kaşığı ile
muhallebi koydum
muhallebi tarifi:
2 kaşık tepeleme mısır nişastası
2 kaşık tepeleme piriç unu
1 su bardağına yakın şeker
1 litre süt ( 5 su bardağı )
Borcama hamur parçacıklarını yerleştiriyoruz
muhallebi biraz soğuduktan sonra
malzemelerin üzerine döküyoruz
ÇİKOLATA PARÇACIKLI COOKİE
MOZAİK PASTA
1 bardak süte 1 bardak şekeri ekleyin. Yarım vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, tohumlarını çıkartın ve sütlü karışıma çubuğu ve tohumları ekleyin. Karışım kaynayınca, oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.
Ayrı bir tavada 125 gram tereyağını eritin; 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin ve krema haline gelene kadar karıştırın.
Bir kabın içine 500 gram pötibör bisküviyi gelişigüzel kırın.
Sütlü karışımın içinden vanilya çubuklarını çıkartın ve tereyağ karışımını ekleyin. Başka bir kapta 1 yumurtayı çırpın. Sütün oda sıcaklığına inmesi önemli, böylece yumurta ile karıştırdığınızda pişmesine engel olacak. Tüm malzemeleri iyice birbirine yedirene kadar karıştırın. Çok ezmeden birkaç kere karıştırın.
Mozaik pastanızı isterseniz tek parça halinde streçleyerek ya da küçük porsiyonlar elde etmek isterseniz buzdolabı poşeti ile kapladığınız buz kalıplarına yerleştirerek dondurduktan sonra servis edebilirsiniz.
Fırında Etli Patates
Malzemeler:
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Afiyet olsun!
Kahveli Kurabiye Tarifi
Malzemeler,
Hamuru için,
Üzeri İçin,
Hazırlanışı,
Kahveli kurabiye artık hazır, afiyet olsun.
Malzemeler,
Hazırlanışı,
Afiyet olsun.
HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KAKAOLU KURABİYE
Taptaze, mis gibi kokan fırından yeni çıkmış kurabiyelere kim hayır diyebilir! Ben asla diyemem :)))
Malzemeler:
Malzemeler
HAZIR YUFKADAN YAPIYORUZ
PİŞMİŞ HALİNİ ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM
:)
5 adet yufka
1 kase doğranmış pırasa
1 kase kavrulmuş kıyma
1 adet orta boy patates rendesi
2 yemek kaşığı kaymak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ
tuz
karabiber
tatlı kırmızı biber
baharatlar ve tuz dahil kıymamızı,pırasamızı
ve patatesimizi sıvı yağda kavuruyoruz
tek kat yufkamızı sıvıyağ ile yağlıyoruz,
üzerine malzemeden serpiyoruz
kestiğimiz parçaları ters çevirip tepsiye yerleştiriyoruz
yoğurt,yumurta ve kaymağı karıştırıp sos haline getirip
kesmiş olduğumuz yufkaların üzerine sürüyoruz
180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz
yaz döneminde kuruttuğum biber ve patlıcanlar
üzerine 2 parmak su çıkacak şekilde tencerede haşlıyoruz,soğutup
üzerine sarımsaklı yağurtla serviz yapıyoruz
Fındıklı Kurabiye
malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un
- 1-1.5 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık
hazırlanışı
- önce margarin, yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. (unu az olursa pişerken yayılır, dikkat edin)
- hamurları ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. yuvarladığınız hamurların her tarafını önce yumurta akına sonra fındığa bulayın.
(portakal ağacı)
PORTAKALLI DAMLA ÇİKOLATALI KEK
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
(ikisini çırpıyoruz)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağına yakın taze sıkılmış
portakal suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1,5 su bardağı un
(eleyerek koyun)
AFİYET OLSUN :)
AŞURE ZAMANIII :)
Komşularım için hazırlandılar
gitmeye hazırlar :)
Yaptığım aşuremin tarifini sizlerle paylaşıyorum
henüz yapmamış olanlara yardımcı olabilir :)
Aşure
Malzemeler
yarım kg.buğday
1 çorba kasesi haşlanmış nohut
1 çorba kasesi haşlanmış kuru fasulye
1 kg.toz şeker
1 kase doğranmış kayısı
1 kase kuru sarı üzüm
1 kase doğranmış incir
4 lt su
1 limon kabuğu rendesi
üzerine süslemek için
ceviz ,fındık,kuşüzümü,badem,
isteğe göre tarçın vee nar tanesi
hazırlanışı
Öncelikle buğdayları avuç içerisinde
ovuşturarak yıkıyoruz.
Üzerine 5 parmak geçecek kadar su döküp
akşamdan kaynatıyoruz,
bir gece dinlendiriyoruz
Yine akşamdan fasulyeyi ve nohutu ıslatıp
sabaha kadar şişmelerini sağlıyoruz
sabaha kadar şişen fasulye
ve nohutu haşlıyoruz,
büyük bir tencereye
bütün malzemeleri (bakliyatları)
koyup kaynamalarını sağlıyoruz
Yine ayrı ayrı doğranmış kayısıyı,inciri
ve üzümü yumuşayana kadar haşlıyoruz
Ve haşlanan meyveleri tenceremize ekliyoruz
kaynatmaya devam ediyoruz
şekeri ilave edip en son da
rendelenmiş limon kabuğunu ekliyoruz
Eğer suya ihtiyaç duyarsanız
sıcak su ekleyebilirsiniz
En son olarak da şeker oranını kontrol ederek
Servise hazır hale getiriyoruz
afiyet olsunnn :)
KIYMALI MANTI MAKARNA
Malzemeler
Yarım Paket Mantı Makarna
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tuz
Sos Malzemeleri
250 Gr. Kıyma
1 Adet Soğan
3 Adet Yeşil Biber
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Hazırlanışı
Makarnamızı tuzlu sıcak suda haşlıyoruz,
sosumuz için ayrı bir tencerede sıvıyağda doğradığımız
soğan ve biberi 2 dakika kadar kavuruyoruz,
kıymamızı ekliyoruz,kavrulmaya yakın baharatlarını ekliyoruz,domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz,salça ile birlikte sosumuza ilave ediyoruz.
5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.Makarnamızı haşlanınca süzüyoruz,tenreyece yağımızı koyup makarnamızı ekliyoruz, üzerine sosumuzuda ekleyerek karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.
sosumuz için ayrı bir tencerede sıvıyağda doğradığımız
soğan ve biberi 2 dakika kadar kavuruyoruz,
kıymamızı ekliyoruz,kavrulmaya yakın baharatlarını ekliyoruz,domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz,salça ile birlikte sosumuza ilave ediyoruz.
5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.Makarnamızı haşlanınca süzüyoruz,tenreyece yağımızı koyup makarnamızı ekliyoruz, üzerine sosumuzuda ekleyerek karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.
ÇOCUKLARIMIZ YESİN DE BİZ NELER NELER YAPMAYIZ :)
PATATESLİ RULO BÖREK
Malzemeler
- 3 Adet Yufka
- 5 Adet Patates
- 2 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Corba Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Çay Bardağı Süt
- 1,5 Çay Kaşığı Tuz
- Yarım Çay Kaşığı Nane
- Yarım Çay Kaşığı Pulbiber
Sos Malzemeleri
- 1 Çay Bardağı Süt
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 2 Çorba Kaşığı katı yağ
- 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- Yarım Çay Bardağı Su
- Yarım Çay Kaşığı Tuz
- Nane
Patateslerimizin kabuklarını soyarak haşlıyoruz.Haşladığımız patatesleri çatalla çok büyük olmayacak şekilde eziyoruz,üzerine süt,tuz ,nane ve pulbiberimizi ekliyoruz,en son sıvıyağda kavurduğumuz salçamızı ekliyoruz ve iç harcımızı karıştıyoruz.
Yufkamızı tezgaha seriyoruz.Sos malzelerimzin hepsini karıştırıp ilk yufkanın her yerine eşit şekilde sürüyoruz.Harcımızın üçte birini yufkamızın üzerine yediriyoruz.Ardından ikinci yufkamızı serip tekrar sosu süyüyoruz ardından kalan harcımızın yarısını sürüyoruz.Üçüncü yufka içinde aynı işlemleri yapıp yufkamızı uç kısımdan başlayarak rulo olacak şekilde sıkı sıkı sarıyoruz.
Rulo yaptığımız yufkamızı iki parmak kalınlığında olacak şekilde halka halka kesiyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.Önceden 180 derece ısıttığımız fırında böreklerimiz nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada böreklerimizin üzerine dökeceğimiz sosu hazırlıyoruz.Tavamıza sıvıyağımızı ve salçamızı koyarak bir iki çeviriyoruz,ardından tuz ve suyumuzuda ekliyoruz,kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.Yoğurdumuzu çırpıyoruz.
Eveeet sıra geldi böreklerimizi servis etmeye.Böreğimizin üzerine önce yoğurt sonra salça sosumuzdan dökerek nane ile birlekte servis ediyoruz.
Afiyet Olsuuuunnn…
BİŞİ YAPIYORUUUZ
Malzemeler
- Yarım Paket Yaş Maya
- 1 Çay Bardağı Süt
- 3 Su Bardağı Un(Un miktarını hamurun yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz.)
- Ilık Su
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Kızartmak İçin Sıvıyağ
Yaş Mayamızı yarım çay bardağı kadar ılık suda eritiyoruz.Hamur kabımıza unumuzun yarısını ilave edip şeker ve tuzumuzla harmanlıyoruz.Erittiğimiz yaş mayayı ilave edip karıştıyoruz,kalan unumuzu ilave ediyoruz yoğurmaya devam ediyoruz.Hamurumuzun kıvanımı un veya su ekleyerek ayarlayabiliriz.(Hamurumuz çok sert veya çok cıvık olmayacak,elimize yapışır kıvamda olacak.)Yoğurulan hamurumuzun üzerini örterek 2 saat ılık bir yerde mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzundan elimizi yağlayarak yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz ortasını serçe parmağımızla delerek kızgın yağda pişiriyoruz.Havlu kağıt üzerine çıkararak yağını süzdürdükten sonra servis ediyoruz.
Afiyet Olsuuuunnn….
PROFİTEROL YAPIYORUZ
:)
hafta sonu misafirlerim için yapıyorum
kuzenimin tarifi
yediğimiz ve tarifini aldığımız
ve hatta eve dönerken malzemelerini alıp gittiğimiz lezzet
Ben hazır malzeme kullandım
bir kaç denememden sonra yapmaktan vazgeçtiğim
hazır hamur parçacıkları
tavsiye üzerine
tencerede su kaynatarak
tel bir süzgeç içerisinde biraz yumuşatıp
aralarını açarak çay kaşığı ile
muhallebi koydum
muhallebi tarifi:
2 kaşık tepeleme mısır nişastası
2 kaşık tepeleme piriç unu
1 su bardağına yakın şeker
1 litre süt ( 5 su bardağı )
Borcama hamur parçacıklarını yerleştiriyoruz
muhallebi biraz soğuduktan sonra
malzemelerin üzerine döküyoruz
sonra çikolata sosu hazırlıyoruz
(hazır paket)
işte bu kadaaaar :)
ÇİKOLATA PARÇACIKLI COOKİE
Çikolatanın dayanılmaz tadıyla harika cookie'ler..
Malzemeler:
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
- Damla çikolata dışındaki bütün malzemeler karıştırılıp hamur haline getirilir.
- Damla çikolatalar hamura eklenir.
- Kurabiye hamuru aralıklarla tepsiye konulur.
- Su bardağının altı ile hamur toplarını yarım santim kalınlığında olacak şekilde düzleştirin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
MOZAİK PASTA
Malzemeler
- 1 bardak şeker
- 1 bardak süt
- 1/2 vanilya çubuğu
- 125 gram tereyağ
- 3 çorba kaşığı kakao
- 500 gram sade pötibör bisküvi
- 1 yumurta
Yapılışı
1 bardak süte 1 bardak şekeri ekleyin. Yarım vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, tohumlarını çıkartın ve sütlü karışıma çubuğu ve tohumları ekleyin. Karışım kaynayınca, oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.Ayrı bir tavada 125 gram tereyağını eritin; 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin ve krema haline gelene kadar karıştırın.
Bir kabın içine 500 gram pötibör bisküviyi gelişigüzel kırın.
Sütlü karışımın içinden vanilya çubuklarını çıkartın ve tereyağ karışımını ekleyin. Başka bir kapta 1 yumurtayı çırpın. Sütün oda sıcaklığına inmesi önemli, böylece yumurta ile karıştırdığınızda pişmesine engel olacak. Tüm malzemeleri iyice birbirine yedirene kadar karıştırın. Çok ezmeden birkaç kere karıştırın.
Mozaik pastanızı isterseniz tek parça halinde streçleyerek ya da küçük porsiyonlar elde etmek isterseniz buzdolabı poşeti ile kapladığınız buz kalıplarına yerleştirerek dondurduktan sonra servis edebilirsiniz.
EVDE LAHMACUN YAPIYORUZ :)
Malzemeler
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet iri soğan
- 4 adet orta boy domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 bağ maydanoz
- Hamuru için;
- 500 gr un
- 300 ml su
- 5 gr tuz
- 1 tutam şeker
Yapılışı
Evde lahmacun yapmanın tadı başka oluyor,
hem kendi ellerinizle hamur yoğurmak hem de kasabınızdan, tanıdığınız, bildiğiniz yerden aldığınız kıyma ile bu tada ulaşmak tarifsiz bir keyif.
İşe önce unu yoğurmakla başlayalım ki içini hazırlarken hamurumuz da bir kenarda dinlensin.
500 gr una 300 ml suyu yavaş yavaş ekleyin ve elinizle yoğurmaya başlayın.
İşe önce unu yoğurmakla başlayalım ki içini hazırlarken hamurumuz da bir kenarda dinlensin.
500 gr una 300 ml suyu yavaş yavaş ekleyin ve elinizle yoğurmaya başlayın.
Hamur daha tam kıvamını almadan da 5 gr tuz ve 1 tutam şeker ekleyin ve unu iyice özdeşleşene kadar yoğurun.
Tamam olan hamuru bir kenara alın.
Mayasız hamur olduğu için vaktiniz varsa 1 gün yoksa 3-4 saat dinlendirin.
Lahmacunun harcı için 500 gr orta yağlı kıymanıza rendelediğiniz
Lahmacunun harcı için 500 gr orta yağlı kıymanıza rendelediğiniz
4 adet domatesi ve 2 soğanı ekleyin.
Ardından birer çorba kaşığı domates ve biber salçası ekleyip birer tatlı kaşığı pul biber, karabiber ve ½ bağ maydanozu ekleyin.
Epey sulu bir lahmacun içiniz hazır olacak.
Hamurunuzu 30 gr.lık bezelere bölün ve iyice yuvarlayın. Ardından tezgahı ve merdanenizi hafifçe unlayın ve bezeleri küçük yuvarlaklar olacak şekilde açın.
Hamurunuzu 30 gr.lık bezelere bölün ve iyice yuvarlayın. Ardından tezgahı ve merdanenizi hafifçe unlayın ve bezeleri küçük yuvarlaklar olacak şekilde açın.
Lahmacun içini bu açtığınız hamurlara yerleştirin.
Bir tarafından başlayıp parmağınızla bastıra bastıra hamurun kalanına doğru yayın.
İçini koyarken cömert olun ki o lahmacun zevkini alabilesiniz.
Fırını 250 dereceye ayarlayın.
Fırını 250 dereceye ayarlayın.
Lahmacunları pişirmeden önce fırınınızın ve fırın taşınızın iyice ısınmış olması çok önemli. Hazırladığınız lahmacunları yapışmaması için unladığınız fırın taşına yerleştirin.
6-8 dakika içerisinde hamurunuz çıtırdamış ve kıymanız pişmiş olacak.
Fırında Etli Patates
Davet sofralarına layık bir et yemeği tarifi ve hazırlaması da çok pratik!
Malzemeler:
3 patates
600 gr kuşbaşı dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç
1 soğan
250 gr mantar
2 kırmızıbiber
2 sivri biber
Yarım su bardağı bezelye
Tuz,Karabiber
5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
Dilimlenmiş havuç, mantar, biber ve bezelyeyi ekleyip karıştırın.
Sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz, karabiber ekleyin.
Yemeği fırın kabına aktarın.
Patateslerin kabuklarını soyup incecik dilimleyin
Yemeğin üzerine balık sırtı şeklinde dizin.
Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber serpiştirip 190 derece fırında pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Kahveli Kurabiye Tarifi
Gün davetleriniz, beş çayınız ya da akşam yemeği sonrası ikram edebileceğiniz
kahveli, fındıklı kurabiye tarifi
kahveli, fındıklı kurabiye tarifi
Malzemeler,
Hamuru için,
- 1 adet yumurta
- 200 gr tereyağı
- 100 gr pudra şekeri
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
- Yarım paket kabartma tozu
- Yeterince un
Üzeri İçin,
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
Hazırlanışı,
- Hamuru için verilen malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Fındık içi ve toz şekeri bir kâsede karıştırın.
- Kurabiyeleri önce yumurta akına ardından fındıklı harca bulayıp yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-18 dakika pişirin.
- Soğuyunca servis yapın.
Kahveli kurabiye artık hazır, afiyet olsun.
Yoğurtlu Tavuk Salatası
Hem gün davetlerinizde hem akşam yemeklerinizde ikram edebileceğiniz yoğurtlu tavuk salatası tarifi :) Kalsiyum ve protein deposu bu salatayı denemenizi tavsiye ediyoruz.
Malzemeler,
- Yarım kilo tavuk göğüs eti
- 2 adet küp doğranmış salatalık
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- Damak tadınıza göre tuz, karabiber
- Üzeri için ceviz içi
Hazırlanışı,
- Tavuk etini tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan tavuk etini küp şeklinde doğrayın.
- Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp harmanlayın.
- Servis tabağına alıp üzerini cevizle süsleyin.
Afiyet olsun.
HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KAKAOLU KURABİYE
Taptaze, mis gibi kokan fırından yeni çıkmış kurabiyelere kim hayır diyebilir! Ben asla diyemem :)))
Beş çaylarınıza, akşam eşinizle dostunuzla çay sohbetlerinize eşlik edecek, okuldan eve gelen çocuklarınıza sütün yanında eşlik edecek mis gibi lezzetli kurabiyeler.... Bence kimse hayır diyemez :)))
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Yumurta, margarin, sıvıyağı karıştırma kabına alın ve malzemeleri karıştırın.
- Kakao, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek malzemeye karıştırın.
- En son elenmiş unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun.
- Diğer yanda bir tabakta hindistan cevizi, toz şekeri ve yumurta akını karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın elinizde yuvarladıktan sonra ortasına parmağınızla çukur açın içerisine hazırlamış olduğunuz hindistan cevizi dolgu malzemesinden koyun , hamuru yanlardan ortaya doğru yavaşça kapatın elinizde yuvarlayıp tepsiye dizin.
- 170 derece ısıtılmış fırında 25 - 35 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyin dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Malzemeler
2,5 su bardağı Un
125 gr. Tereyağı
1 çorba kaşığı Pudra şekeri
2 su bardağı Şeker
2 adet Yumurta
Limon kabuğu rendesi
1/2 paket Vanilya
1 tatlı kaşığı Limon suyu
10 adet İç badem
1 Paket Kabartma tozu
125 gr. Tereyağı
1 çorba kaşığı Pudra şekeri
2 su bardağı Şeker
2 adet Yumurta
Limon kabuğu rendesi
1/2 paket Vanilya
1 tatlı kaşığı Limon suyu
10 adet İç badem
1 Paket Kabartma tozu
yapılışı
1.
Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır . Limon suyu konup
biraz koyulaşınca ateşten alınır.
2. Yağ ile pudra şeker karıştırılarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konulup yoğurulur.
3. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.
4. Yağlanmış tepsiye dizilip fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
5. Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir. Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltılmalıdır. )
2. Yağ ile pudra şeker karıştırılarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konulup yoğurulur.
3. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.
4. Yağlanmış tepsiye dizilip fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
5. Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir. Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltılmalıdır. )
Allahımmm bana bişeyler oluyoo.. Hepsinden yemek istiyoruuum. :D
YanıtlaSilEllerinize sağlıkk..